KÉSZ


"Húsz év múlva templomainkon egy tábla jelzi majd mai munkánk eredményét.
Rajtunk múlik mi lesz azon a táblán;
MEGTELT vagy, ZÁRVA? – Ezzel a gondolattal adta meg az alaphangot Benkóczy Péter a pesti belvárosi gyülekezetek közös családi napján a zuglói evangélikus templomban.

Szöveg és fotó: Kiss Tamás
(forrás: evangelikus .hu)

Lázár története személyesen, átélhetően

Mi az a K.É.SZ.? Mire kész ez a nyolc egymástól oly különböző pesti evangélikus gyülekezet? A mozaikszó két különböző jelentéssel is bír. Mindenek előtt ez a nap az említett gyülekezetek összefogásából fejlődő Rajtkő Program három szakaszának –Vigyázz, Kész, Rajt – második állomása, mely az áprilisi munkatársszervező indulás után ezúttal az együttműködésre, együttgondolkodásra hívta a pesti evangélikusokat.

A második jelentés már valóban mozaikszó: Kérdéseket Ébresztő Színház. A cím egy dramatikus játékot, ha úgy tetszik bibliodrámát takar, mely Ötvös András rendezésében segített interaktív módon átélhetővé tenni, Lázár feltamdásának történetét úgy, hogy az események fokozatosan egyre személyesebbé tették a jól ismertnek vélt történetet.

A Koczor Tamás moderálása mellett zajló családias hangulatú alkalmat mintegy keretbe foglalta két színvonalas művészeti élmény:
A napot a Pesti Nyolc logó-pályázata nyertesének, Ármai Szabó Bernadetnek vibrálóan eleven színű képeiből álló kiállításának megnyitója indította. A késő délutánba hajló programot Gáncs Péter püspök áhítata zárta, az őt mintegy kísérő, fantasztikus zenei élményt nyújtó Anima Musicae Kamarazenekar és Simon Barbara orgonaművész koncertjével.

Ezek után mit tartogat a harmadik szakasz, a Rajt?
Hamarosan ezt is megtudhatjuk a P8-tól."

A nap bevezetése: Koczor Tamás
 Ármay-Szabó Bernadett kiállítása

 Lázár feltámasztása - Jézus és tanítványai
 Lázár feltámasztása - Az elkeseredett gyászoló Márta
 Lázár feltámasztása - Az érkező kórus

 Anima Musicae Kamarazenekar
Orgonál Simon Barbara
igéthirdet Gáncs Péter püspök 

< a felvételeket Kiss Tamás (C) készítette >


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése