Az "első" szószékcsere a nyolc-gyülekezet körében...

2010. szeptember 19-én szószékcserére került sor, a "Pesti Nyolc" gyülekezeteiben. A kifejezés, nem építészetileg jelentett bontást és építkezést, -mint ahogy azt tréfás kedvű gyülekezeti tagok gondolhatnák - hanem inkább lelki értelemben. Az ámoszi igeszakasz komoly feladatot is jelentett ebben a szolgálatban, de egyben inspiráló is volt az igehirdetők számára.
A jövő szombati "Kész" elnevezésű programra készülve, arra hívogatva,  kifjezetten provokatívnak tűnhetett a bevezetősor: "Gyűlölöm, megvetem ünnepeiteket, ünnepségeiteket ki nem állhatom!" 

Gyülekezetépítés és a testvéri kapcsolatok ünnepe volt mégis a mai. Ahol és amikor arra készültünk, hogy ünnepet, Istennek tetsző ünnepet készítsünk elő. Olyat, ami aztán nem egy napra szól, hanem betölti a mindennapok Krisztusra figyelő "istentiszteleteit", a személyes és gyülekezeti életünket!  
(Bejegyzés: Benkóczy Péter)

1 megjegyzés:

  1. Azt hiszem az is nagy értéke volt ennek, hogy lelkészként belepillanthattunk egymás életébe. Soha nem láttam még Aradi Gyurit keresztelni. Szép volt nagyon.
    Nagy teret kapott az istentiszteleten a szombati nap bemutatása. Reméljük, jönnek majd a népek.

    VálaszTörlés